Skip links
Laden Evenementen

Evensong

01 oktober 2023

Op de eerste zondag van oktober (1 oktober, 17.00 uur) verzorgen de Evensingers o.l.v. dirigent Ineke Wijkhuijs – van den Driest een Evensong in de Sint Jacobskerk die aansluit bij het jaarthema van de kerk: ga mee!. De voorganger is ds. Hans Neels en de organist is Jos Vogel.

Ga ook met ons mee in de geleidelijke vernieuwing van de invulling van de Evensong: nog iets meer samen opgaand met de Anglicaanse opzet. Want de vaste gebeden en responsies zullen stukje bij beetje meer gezongen dan gesproken gaan worden. Een avontuur waarvan wij hopen dat u van harte meedoet!

Deze Evensong zingen we dus meerdere onderdelen van lied 190a en lied 191 (teksten van Sytze de Vries en zettingen van Daniël Rouwkema). De lezingen zijn uit Numeri 10:29-32 en Efeziërs 3:14-19. Het koor zingt Psalm 67, een Magnificat en Nunc Dimittis op een chant van Thomas Morley en uiteraard een mooi anthem. U kunt volop meezingen met de gekozen hymns.

Na afloop van deze Evensong is er gelegenheid om met de koorleden na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte uitgenodigd.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2023
Tijd:
17:00

Locatie

Sint Jacobskerk
Oude Markt 2
Vlissingen,4381 HK
+ Google Maps
Deze website maakt gebruik van cookies