Skip links

Reserveer de Sint Jacobskerk voor uw eigen activiteit

De Sint Jacobskerk is te huur voor uiteenlopende activiteiten, zoals muziekuitvoeringen en repetities, radio-/TV-/Cd-opnamen, lezingen, symposia, bedrijfspresentaties, ontvangsten en tentoonstellingen. In overleg is veel mogelijk!

Uw evenement vindt plaats in een prachtig historisch gebouw in het hart van de stad. Een inspirerende omgeving voor elke culturele activiteit en voor de bezoeker een blijvende herinnering.

De kerk is flexibel qua inrichting en heeft een zitcapaciteit van ruim 700 personen. Ook voor evenementen van kleinere omvang leent de ruimte zich uitstekend. Er kan gebruik worden gemaakt van het grote orgel (Flentrop), het koororgel (Slooff), het kistorgel (Klop) en de vleugel Steinway O-180 (gestemd op 442HZ).

Ons team zet zich graag in om uw evenement tot een succes te maken. Zo verzorgen wij de horeca, voorzien in uw facilitaire en technische wensen en kunnen voor u de ticketverkoop en -controle regelen. Daarnaast plaatsen wij uw evenement in de agenda van onze website en op social media accounts. Het gebouw beschikt over een op de ruimte afgesteld podium dat aanmerkelijk kan worden vergroot. De kerk heeft eigen keukenvoorzieningen, een geluidsinstallatie, een beamer met scherm, een goed verwarmingssysteem, kleedruimten, garderobe en sanitaire voorzieningen.

In geval van huur wordt uw project begeleid door onze Evenementencommissie die daarvoor een draaiboek maakt.

Vragen over beschikbaarheid, tarieven en speciale wensen kunt u stellen aan de heer Wim Heijstek, 06-13496428, verhuur@sintjacobskerk.nl of met voorkeur kenbaar maken door het invullen van het aanvraagformulier.

Aanvraagformulier

Huur van de kerk voor huwelijk of uitvaart?
Wilt u de kerk huren voor het sluiten van uw kerkelijk en/of burgerlijk huwelijk, ook dat is mogelijk. De kerk is door de gemeente Vlissingen aangewezen als bijzondere trouwlocatie. Wanneer u de kerk voor uw huwelijk wilt huren kunt u contact opnemen met de koster van de kerk, de heer Peter Buteijn, 06-55934073, closeup@zeelandnet.nl
Ook voor uitvaartdiensten vanuit de Sint Jacobskerk is de heer Buteijn het aanspreekpunt om al uw wensen en vragen te bespreken.

Toegankelijkheid

Cultuurpodium Sint Jacobskerk is voor een breed publiek toegankelijk. De kerk beschikt over een rolstoellift om het hoogteverschil bij de ingang te overbruggen. Het meenemen van een hulphond naar een concert of evenement is toegestaan.

Wij beschikken over een ringleiding. U kunt bij binnenkomst vragen welke plaatsen daarvoor geschikt zijn.

Heeft u vragen over de toegankelijkheid van Cultuurpodium Sint Jacobskerk? Stuur dan een email naar info@sintjacobskerk.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies