Skip links

Sint Jacobskerk wordt Cultuurpodium

Al heel veel jaren wordt de kerk met zijn prachtige akoestiek verhuurd voor klassieke concerten, herdenkingen, lezingen en nog veel meer. De Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk is met haar honderd vrijwilligers de drijvende kracht die deze evenementen mogelijk maakt.

Maar alleen verhuur wordt een te smalle financiële basis voor het doel: behoud van het historisch monument. Voor het onderhoud is veel geld nodig. Daarom gaat de stichting aan de slag met uitbreiding van het culturele aanbod in eigen beheer. Daarvoor is gekozen voor een nieuwe en herkenbare naam: Cultuurpodium Sint Jacobskerk.  Naast klassieke muziek zijn nieuwe eigentijdse muziekvormen te beluisteren. Podiumkunsten als dans, toneel en kleinkunst zullen hun intrede doen. De prachtige ruimte staat open voor aanstormend talent. Exposities, trouwerijen, bedrijfs-presentaties, wijnproeverijen, educatieve bijeenkomsten en nog veel meer zullen elkaar blijven afwisselen. Houd onze agenda in de gaten.

Vanaf volgend jaar zal de kerk vaker open zijn voor bezoek, een rondleiding of om zo maar even binnen te lopen voor een praatje.

Deze website maakt gebruik van cookies