Skip links

Engelse kerstsfeer als traditie

Muziek Podium Zeeland wist op dinsdagavond 19 december zijn jaarlijkse kersttraditie in Engelse stijl op onnavolgbare wijze voort te zetten. In een uitverkochte Sint Jacobskerk toonde het koor van St John’s College uit Cambridge o.l.v. Christopher Gray zijn uitzonderlijke klasse. Het zingen zit deze jonge mensen in het bloed.

’s Middags komen ze enigszins verregend aan in de kerk en met de jassen nog aan testen ze even hoe de akoestiek is. ’s Avonds smelten de individuele talenten van kinderkoor en studentenkoor samen tot een prachtige en zuivere a capella-vertolking van een divers repertoire, dat 500 jaar liturgische muziek overspant. Kenners van koormuziek weten hoe moeilijk dit is.

Het als publiek mogen meezingen van O come all ye faithful en Hark, the Herald Angels sing is dan zowel een eer als een genot. En natuurlijk ontbreekt ook die ene toegift niet: het speels gezongen en geacteerde Jingle Bells, dat in een eerbiedwaardig opgebouwde sfeer even de lachspieren losmaakt, waarna iedereen vrolijk de kerk verlaat.

Met deze uitvoering schaart Cultuurpodium Sint Jacobskerk zich in een rijtje prestigieuze podia als
Tivoli Utrecht, Sint Bavo Haarlem, Grote Kerk Breda, Oude Kerk Delft en Concertgebouw Amsterdam.
We verheugen ons nu al op volgend jaar.

Deze website maakt gebruik van cookies