Skip links

Cultuurpodium Sint Jacobskerk is er voor iedereen

Cultuurpodium Sint Jacobskerk is er voor iedereen

Zaterdagmiddag 6 januari. Oratoriumkoor Te Deum Laudamus en het orkest van Aspetti Musicali onderbreken de repetities voor het Weihnachtsoratorium om een aantal kinderen en hun begeleiders te ontvangen. Op de eerste rijen maakt de muziek uit zoveel monden grote indruk. De kinderen mogen daarna op het podium zitten. ‘Wie wil er dirigeren?’, vraagt dirigent Aleida Post. Een jongen meldt zich. Met hulp van de dirigent, die zijn armen vasthoudt, wordt een koraal ingezet. Wanneer hij het tempo te pakken heeft, moet hij het zelf doen. Tot ieders verbazing maakt hij het af als een volleerd dirigent. Luid applaus van koor en orkest is zijn deel.

De dag kan al bijna niet meer stuk. Maar als ’s avonds de kerk is volgestroomd zijn alle musici op hun best. Zo’n 550 bezoekers genieten van een prachtige uitvoering in een sfeervolle kerk. De vier solisten, Marlotte van ’t Hoff, sopraan, Rob Cuppens, contratenor, Jan van Elsacker, tenor en Thomas Vandenabeele, bas, vertolken hun partij voortreffelijk. Ze lieten bovendien hun stemmen mooi zuiver samenkomen in het Duet, Terzett en het Quartett: Bach’s muzikale uitsmijter.

Na een dag als deze, waarin zoveel indrukken zijn opgedaan en zoveel toehoorders hebben kunnen genieten en blijk geven van enthousiasme en waardering, kunnen we alleen maar zeggen: hier is Cultuurpodium Sint Jacobskerk voor bedoeld.

Deze website maakt gebruik van cookies