Skip links
Laden Evenementen

MuziekPodiumZeeland: Kerstconcert The Choir of Clare College * Traditionals and Christmas Carols

17 december 2024

Vorig jaar verzorgde het St. Johns College uit Cambridge een memorabel concert in kerstsfeer in de St. Jacobskerk. Ook dit jaar heeft Muziek Podium Zeeland (MPZ) weer een Engels koor gevonden dat tijdens hun tournee in Europa Vlissingen zal aandoen met een bijzondere uitvoering van een Ceremony of Christmas Carols met traditionele kerstgezangen.

De toehoorder kan rekenen op een uitvoering, waarbij de kwaliteit is gegarandeerd.

Dit jaar heeft MPZ het koor van Clare College Choir uit Cambridge uitgenodigd.

Sinds de oprichting van een gemengd koor in 1972 heeft het koor van Clare College een internationale reputatie opgebouwd. Naast zijn primaire functie om drie keer per week diensten te leiden in de kapel van het College, besteedt het koor tijd aan opnames, optredens en uitzendingen. Voormalige directeuren waren John Rutter en Timothy Brown. In 2010 nam Graham Ross de leiding over. Hij wordt geprezen om zijn consequent opwindende en uitstekende uitvoeringen. Het koor trad o.a. op met het Orchestra of the Age of the Enlightenment, London Philharmonic Orchestra en Britten Sinfonia en gaf vele recitals in Europa en Noord- en Midden-Amerika, Australië, Japan, China, Rusland en het Midden-Oosten en bouwde een mondiale bekendheid op.

De meer dan veertig opnames kregen lovende kritieken waarin de woorden onberispelijk en uitzonderlijk regelmatig voorkwamen.

 

Het koor werkte mee aan de uitvoering van het oratorium Jephtha van Händel o.l.v. René Jacobs. Ook traden de vocalisten op met andere grote orkesten in koorwerken van formaat. Het koor voert het hele jaar door een breed scala aan repertoire uit en voert ook hedendaagse muziek uit van Tavener, Rutter, Dove, Philips Raskatov en anderen.

Conclusie: Mis deze bijzondere ervaring niet

Tickets: €27,50 / € 25,00 / Studenten €5,-

Share This Event

15807250
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
17 december
Tijd:
20:00
Site:
Koop tickets »
Deze website maakt gebruik van cookies