Skip links
Laden Evenementen

MuziekPodiumZeeland: Heytze, Meijer & Van Ruller * Ik wilde je iets moois vertellen – Gedichten op de mooiste muziek

27 oktober 2024

Maartje Meijer maakt muziek van poëzie. Net zoals de beste gedichten zijn haar liedjes op de huid geschreven, hyperpersoonlijk, en tegelijkertijd heel universeel. Met een lenige, lichte, loepzuivere stem onthult ze fluisterend geheimen, zij zingt jubelend als de voorzangeres van een engelenkoor en fladdert als een panische vogel die op zoek is naar een uitgang. Zo geeft zij de gedichten adem en muziek. Adem en muziek zijn volgens schrijver Gerrit Komrij de natuurlijke ouders van de poëzie.

De wereldberoemde gitarist Jesse van Ruller treedt op als een tussenpersoon die de hele voorstelling extra lucht en kleur geeft. Hij vormt de dragende brug tussen de dichter en de zangeres. Zoals een dichter zou kunnen schrijven over muziek, zo speelt Van Ruller poëzie. Door de combinatie van zang en piano, gitaar en voordracht op een tapijt van muziek wordt het programma Ik wilde je iets moois vertellen een ode aan de klank en een lofzang van het woord. Werkelijk een warm bad voor de geest.

De gedichten van Ingmar Heytze zijn uiterst geschikt omdat zijn regels en zinnen bestaan uit ritme en klank. Voor hem is het dé manier om in de buurt van de muziek te komen en hij vindt het heerlijk om samen met topmuzikanten zoals Meijer en Van Ruller op te treden.

Ik wilde je iets moois vertellen bevat liedjes op basis van gedichten van Toon Tellegen, Remco Campert, Herman Gorter, Joost Zwagerman, Ramsey Nasr, Rutger Kopland en Annemarie Estor. Gedichten die Heytze graag leest naast zijn eigen poëzie.

Het drietal Maartje Meijer (composities/zang/piano), Ingmar Heytze (poëzie/voordracht) en Jesse van Ruller (gitaar) brengt een intieme voorstelling en produceert een tastbare chemie tussen zangeres, dichter en gitarist.

Tickets: €20,- incl. 1 consumptie

Share This Event

11381613
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
27 oktober
Tijd:
15:30
Site:
Koop tickets »
Deze website maakt gebruik van cookies