Skip links
Laden Evenementen

Evensong

05 mei 2024
Zondag 5 mei, de dag waarop in Nederland uitgebreid wordt stilgestaan bij de betekenis van vrede en vrijheid, verzorgen de Evensingers o.l.v. Ineke Wijkhuijs-van den Driest om 17.00 uur een feestelijke Evensong in de Jacobskerk te Vlissingen.
Bevrijdingsdag wordt dit jaar uitgebreid gevierd in de kerk. In de ochtend is er om 10.00 uur een oecumenische gebedsviering, om 12.00 uur vindt de jaarlijkse Van Randwijck-lezing plaats en de afsluiting van deze feestdag is de Evensong met als thema “Over liefde gesproken….”
De psalm van deze viering is Psalm 33, een danklied over hoe recht en gerechtigheid de instrumenten zijn om een samenleving staande te houden en dat machtsvertoon juist ontwrichtend werkt: “Koningen winnen niet door een machtig leger, brute kracht redt krijgsheren niet. Van geen nut zijn paarden voor de overwinning, hoe sterk ook, ze bieden geen uitkomst.
De lezingen tijdens de Evensong zijn uit Jesaja 45 en Johannes 15. De schepping kent haar eigen orde en wij mogen daarin leven. Maar wij veroorzaken helaas telkens weer chaos door onze onwetendheid, onachtzaameid, liefdeloosheid, heb- en vernielzucht. Als wij ons met liefde wijden aan onze medemensen en de natuur, dan kunnen vrede en leefbaarheid weerkeren.
Het Anthem van deze zondag sluit heel mooi aan op deze gedachte: “There’s a wideness in God’s mercy”, van Maurice Bevan.
Aan deze viering werken verder mee: ds. Gerrit Ruitenburg, voorganger en Jos Vogel, organist.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
17:00

Locatie

Sint Jacobskerk
Oude Markt 2
Vlissingen,4381 HK
+ Google Maps
Deze website maakt gebruik van cookies