Skip links
Laden Evenementen

MuziekPodiumZeeland: Lavinia Meijer * Melodieuze muziek van Einaudi

13 oktober 2024

Het tokkelinstrument de Harp spreekt tot de verbeelding. Slanke vingers die de vele snaren in beroering brengen en voor golven van klank zorgen. De harpiste Lavinia Meijer (1983), is een van de meest veelzijdige harpisten. Zij won in 2009 de Nederlandse Muziekprijs.

Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium. Maar ze is ook veelzijdig want zij trad ook samen op met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens.

Philip Glass spoorde haar aan om zijn muziek de bewerken voor harp en door het spelen van zijn composities en die van anderen heeft Lavinia Meijer de harpmuziek voor een groot publiek populair gemaakt. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht en zijn bekroond met twee Edison Awards en twee platina-status. Lavinia Meijer behoort tot de internationale top van artiesten met de meeste klassieke muziekstreams.

De Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi, leerling van avant-garde componist Luciano Berio, schreef toegankelijke muziek voor een groot publiek. Dat komt uit in zijn melodieuze stillevens en ingetogen muziek met onderhuidse spanningen.
Ook zijn muziek krijgt in de bewerkingen voor harp, onder de vingers van Lavinia Meijer, een nieuwe dimensie. Een duidelijk bewijs wordt geleverd door het album Passaggio: Einaudi by Lavinia dat in 2023 de platinum status kreeg.
In Vlissingen speelt Lavinia Meijer naast composities van Einaudi en Philip Glass, ook werken van haarzelf. Haar album ‘Are you still there’ met eigen composities werd in 2022 bekroond met een Edison. Laat u betoveren door deze muziek!

Tickets: €22,50 / €20,- / Studenten €5,-

Share This Event

10171508
DD
dagen
HH
uren
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
15:30
Serie:
Site:
Koop tickets »
Deze website maakt gebruik van cookies