Skip links
Laden Evenementen

Muziek Podium Zeeland: Meesters en Gezellen

10 februari 2024

Meesters en gezellen

Koormuziek uit Noorwegen van o.a., Edvard Grieg

Meesters&Gezellen is een jaarlijkse concertserie voor jonge professionele zangers (Gezellen), samen met ervaren koorzangers (Meesters), zie ook www.meestersengezellen.nl . Ieder jaar wordt een dirigent van internationale statuur uitgenodigd, uit een ander land, die met vier van zijn koorleden het nationale repertoire komen introduceren aan de Nederlandse jonge zangers en aan het Nederlandse publiek. Het is nog altijd zo dat jonge zangers op de conservatoria bijna uitsluitend als solozanger worden opgeleid, in de hoop op een grote carrière. Maar de meerderheid redt dat niet en moet op den duur een ander vak gaan zoeken, òf goed in een koor leren zingen. En dat is een vak apart.
In 2024 komen Meesters&Gezellen alweer voor de derde keer naar Vlissingen. In 2021 werd samen met het Franse Ensemble Aedes een geheel Frans programma ten gehore gebracht, onder leiding van de dirigent Mathieu Romano. In 2023 waren dat dirigent Daniel Reuss met leden van Cappella Amsterdam als Meesters. Deze keer is het thema Norvegr en wordt muziek uit Noorwegen uitgevoerd o.l.v dirigent Yuval Weinberg. De Meesters zijn lid van Det Norske Solistkor. Dit koor staat bekend vanwege de perfecte vertolkingen van Noorse volksliederen.
Op het programma werken van Edvard Grieg (1843-1907), Knut Nystedt (1915-2014), Egil Hovland (1924-2013), Trond Kverno (1945), Ørjan Matre (1979), Bjørn Andor Drage (1959) en een reeks Noorse volksliederen.
Tickets: €20,00/ €17,50

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
10 februari
Tijd:
20:00
Site:
Koop tickets »
Deze website maakt gebruik van cookies